Kinderfeestjes op de boerderij

Het is feest op de boerderij! Wat is er leuker dan je verjaardag vieren tussen de dieren. Je kunt meer leren over de boerderij, hoe verzorg je een koe of een paard en waar komt melk vandaan? Of we houden een kruiwagen race, doen een leuke speurtocht of we kunnen een koe verven op papier. Er zijn veel dingen mogelijk. Natuurlijk krijg je een overall aan tijdens het feestje en ben je echt even boer of boerin. Onze speciale gast de “ranja koe” mag natuurlijk ook niet ontbreken. Hoe leuk is het om je eigen ranja te kunnen melken!!

Voor wie?

Voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Wat gaan we doen?

We beginnen de middag met ranja en cake. De cake mogen de kinderen versieren. Daarna gaan we zingen voor de jarige en kunnen de cadeautjes verstopt en uitgepakt worden. Als we hiermee klaar zijn, mogen de kinderen de overalls aantrekken. De boeren en boerinnen krijgen eerst een rondleiding over de boerderij. Als we dit hebben gedaan gaan we echt op onderzoek uit en beginnen we met de leuke activiteiten. Er zijn activiteiten binnen en buiten mogelijk, voor goed en slecht weer. In de winter zijn de kinderfeestjes ook mogelijk. Na het spelen mogen de kinderen hun eigen ranja melken. We zitten daarna weer bij elkaar om dit op te drinken en te snoepen van allerlei lekkernijen die te maken hebben met het thema ‘boerderij’. Het is ook mogelijk om een broodje knakworst te blijven eten.

Waar is het?

Onze boerderij de ‘Vredehoeve’ staat aan de Burgemeester ten Holteweg 45 in Dalen, een paar kilometer buiten Coevorden en Dalen.

Je kunt ons bellen of mailen om de mogelijkheden te bespreken.