Over ons

Linet Kooiker-Hartemink

 

Ik ben Linet Kooiker-Hartemink, 37 jaar en getrouwd met Gerben Kooiker. Samen hebben wij drie prachtige kinderen.

Als jongste boerendochter, uit een gezin van zeven kinderen, was ik vaak bij de dieren te vinden. Het liefst bij de paarden. De manier waarop de paarden bewegen, en de rust die ze uitstralen, spreekt me aan. Voor mij zijn paarden echte leermeesters.

Na een aantal jaren in de tandheelkunde gewerkt te hebben, vroeg ik mezelf af of dit nu is wat ik “echt” wilde. Of dit het werk was waar mijn hart ligt. Met kinderen werken vind ik leuk, dat stond vast. Om erachter te komen wat ik nu “echt” leuk vond ben ik een traject loopbaancoaching gaan volgen met behulp van paarden. Tijdens dit traject heb ik veel over mijzelf geleerd en de ruimte gekregen om mij verder te kunnen ontwikkelen. Ik heb ervaren wat voor effect paarden op ons als mensen heeft. Mijn interesse groeide nog meer in deze prachtige dieren. Daarom heb ik besloten om de opleiding tot coach met paarden te volgen. Met als specialisatie de doelgroep kinderen en jongeren.

Hoe mooi is het dat ik kinderen, jongeren en volwassenen met behulp van mijn paarden kan helpen. Wat ik heb mogen ervaren dat gun ik iedereen.

 

Waar ik voor sta
Als coach met paarden ben ik enthousiast, betrokken en geduldig. En help mensen hun eigen kracht terug te vinden met behulp van de paarden. Wij bieden dit in een landelijke omgeving waar rust en ruimte centraal staan. Deelnemers ervaren mij als iemand waarbij zij zich veilig en vertrouwd voelen. Zelf vind ik het belangrijk dat mensen zich welkom voelen op onze boerderij en zichzelf mogen zijn.

 

Als je het leuk vindt, kun je hieronder bekijken welke opleidingen en cursussen ik heb gevolgd:

www.voorwaartsinontwikkeling.nl

www.centrumvoorpaardencoaching.nl

www.prikkelstorm.nl

www.teaadema.nl

www.elavissers.nl

 

 

 Gerben Kooiker

 

Ik ben Gerben Kooiker, en ik ben 41 jaar geleden geboren op deze boerderij. Na 3 jaar HAVO te hebben gedaan heb ik er voor gekozen om boer te worden, dus heb ik de switch naar de middelbare landbouwschool gemaakt. Hierna was ik toch nog niet uitgeleerd waarna ik vervolgens naar de Hoge landbouwschool in Dronten ben gegaan. Hier heb ik de bedrijfskunde opleiding gedaan.

In 2007 ben ik in het bedrijf van mijn ouders gestapt om het in 2014 over te nemen. Sinds 2015 runnen Linet en ik samen het bedrijf. Erg leuk om dit samen te kunnen doen.

Op de boerderij is geen dag hetzelfde, het werken met dieren zorgt voor veel variatie en verrassingen. Koekalverij op momenten dat het niet past, maar toch stiekem wel elke keer weer leuk is. Het weer dat wel of niet meewerkt. Koeien die de ene dagen meer verzorging vragen dan de andere. Zomaar een kleine greep op de onverwachte dingen die de loop van de werkdag bepalen.

Maar aan het einde van de dag toch elke keer weer de voldoening dat alles weer goed is gekomen.
Bij een bezoek aan de boerderij kan ik van alles over het boerenleven vertellen, dus ben je nieuwsgierig, kom gerust eens langs bij één van onze activiteiten. 

Onze kinderen

 

Vera 9 jaar: ‘Ik ben blij dat ik de pony’s bij huis heb en ik wordt gewoon heel blij van alle dieren die we hebben. En we hebben lekker veel ruimte.’

Tijmen 7 jaar: ‘Ik vind het leuk om op een boerderij te wonen omdat we lekker veel ruimte hebben en ik hutten kan maken en kan klussen. En we hebben veel koeien.’

Rosan 3 jaar: ‘Ik vind het leuk om mama te helpen met de kalfjes en bij papa op de trekker te zitten.’