Paardencoaching

Paardencoaching voor kinderen

 

‘Elk kind wordt de beste versie van zichzelf’

Heeft jouw kind een hulpvraag of herken je één van de volgende thema’s ?

Gepest worden op school, verlies van een belangrijk persoon, hooggevoeligheid, slaapproblemen, stress of een ander thema, dan kan een sessie coachen met paarden hierin ongetwijfeld wat betekenen.

Samen met de paarden zal ik het kind liefdevol begeleiden om weer in zijn of haar eigen kracht te komen. Spelenderwijs, ontspannen en binnen een veilige sfeer wordt het kind uitgenodigd om zich bewust te worden van de mogelijkheden en beste oplossing met behulp van leuke oefeningen.

De paarden zijn als co-coaches een waardevolle toevoeging tijdens een sessie. Met behulp van hun lichaamstaal, gedrag en uitstraling laten zij zien wat er speelt en wat er door ons als mens gezien mag worden. Paarden handelen waardeoordeelvrij en daardoor voelen de kinderen zich meestal direct veilig in de paardenkudde en zeggen hierover ‘ik mag zijn wie ik ben en dat is fijn’.

Coachen met paarden versterkt het positieve zelfbeeld van de kinderen en daardoor het zelfvertrouwen. Mooie inzichten en handvatten helpen in het dagelijks leven om ieder kind te laten schitteren op zijn of haar eigen plek vanuit eigen kracht.

Linet, “als paardencoach vind ik het belangrijk en fantastisch om een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van een kind. Het is bijzonder om een kind te zien groeien en in bloei te zien komen. Als moeder van drie prachtige kinderen weet ik hoe belangrijk dit is voor een kind en de ouders/opvoeders.“

Wil je vrijblijvend komen kennismaken met mij en de paarden. Dat kan. Neem gerust contact met mij op voor een afspraak.

 

Soms denk ik dat jij meer in mij gelooft dan ik zelf ‘zei de jongen.’ Dat haal je nog wel in ‘zei het paard‘.

Charlie Mackesy

Er is iets aan de buitenkant van een paard dat is goed voor de binnenkant van een mens.

‘Winston Churchill’

Paardencoaching voor volwassenen

 

‘Vind je kracht, word jezelf’

Gaat het op dit moment in jouw leven niet zoals je zou willen? Heb je het gevoel dat je alle ballen hoog moet houden? Heb je vragen over de opvoeding? Voel je dat je niet meer op de juiste plek zit op je werk? Loop je elke keer tegen hetzelfde probleem aan en weet je niet hoe je het moet oplossen?

Herken jij één van deze thema’s :

Grenzen aangeven, leiderschap, meer balans, meer rust.

Een coaching sessie met behulp van paarden kan je hierbij helpen, want het geeft je eyeopeners, bewustwording en zelfkennis.

Samen met de paarden wandel ik graag een stukje mee op jouw pad. Zodat we samen kunnen kijken waar jouw behoefte ligt om meer rust en structuur in je leven te krijgen en daardoor in je eigen kracht komt te staan.

Heb je geen concrete hulpvraag en wil je graag een sessie coachen met paarden beleven? Dan kan dit natuurlijk ook!

 

Paardencoaching voor ouder/kind

 

Herken je dat?

De dagen vliegen voorbij en voor je het weet is er weer een week om. Door de drukte waarin je leeft vergeet je soms echt even tijd vrij te maken voor je kind. Merk je ook dat er vaak gemopperd wordt naar elkaar? Of dat je kind opeens een woede uitbarsting heeft of moet huilen? Jij wil graag helpen, maar weet soms niet goed waar de behoefte ligt van je kind. Waardoor jezelf het gevoel hebt het niet goed te doen als ouder.

Stel je voor dat je de band met je kind kunt versterken en dat jullie elkaar nog beter leren kennen. Waardoor jullie weten waar de behoefte ligt. Zodat er meer ontspanning ontstaat tussen jullie en ook plezier.

Jij of jullie zijn van harte welkom! Zodat we samen kunnen kijken waar de behoefte ligt. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

 

Paardencoaching voor het gezin

 

Stel je eens voor:

Als gezin zijn jullie op vakantie. Het weer is prachtig en samen met de kinderen staan jullie met de tent op een camping. Iedereen is blij, ontspannen en geniet volop. ´S ochtends gezellig ontbijten met elkaar, samen de afwas doen. En voordat jullie naar het strand gaan een gezellig potje tafel tennis op het veldje met de andere campinggasten. Alles loopt gesmeerd de vakantie is tot nu toe een succes.

Dan komt er een kink in de kabel, een van de kinderen is `opeens´ heel vervelend en wil niet meer mee doen. Wordt boos, moet huilen en als ouder voel jij je ongemakkelijk. Hoe kan dit nou en wat is de oplossing.

Want per slot van rekening, wil toch iedereen graag dat het lekker loopt in het gezin, lol hebben met elkaar. De communicatie loopt goed en jullie beleven veel plezier met elkaar.

Persoonlijk noem ik dit de uitdagingen op je pad. Ervaren jullie steeds dezelfde uitdagingen en vind je het lastig om als gezin hier je weg in te vinden? Dan kan een sessie coachen met paarden hier zeker een mooie bijdrage aan leveren.

Het versterkt de band als ouders en ook je band als gezin. Tijdens een sessie ontstaat er bewustwording en ontvangen jullie mooie inzichten. Waardoor jullie als gezin beter met elkaar kunnen communiceren en weten waar elkaars behoeftes liggen.
Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

 

Paardencoaching partnerspiegel

 

De partnerspiegel is voor partners die, in welke vorm dan ook, een relatie hebben met elkaar en hier meer inzicht in willen krijgen. Onafhankelijk & Samen! Met behulp van het paard krijgen beide personen inzicht in wie zij zelf zijn en in relatie met de ander. Voor wie precies? Voor zakenpartners, levenspartners, ex-partners en voor alle andere partnervormen die er bestaan.

Jullie worden ontvangen op onze boerderij de ‘Vrede hoeve`, waar we starten met koffie, thee en lekkers. Terwijl jullie hiervan genieten neem ik jullie mee in de wereld van het coachen met paarden. Daarna gaan jullie samen aan het werk met de paarden in de paardenbak, op ons terrein of in de wei. Na afloop evalueren we samen de inzichten die jullie hebben gekregen.

De meeste deelnemers zeggen hierover:

`Het was een waardevolle ochtend, ik heb handvatten gekregen waar ik echt meer verder kan`

`Ik was eerst wat sceptisch, nu ik het ervaren heb zie ik de toegevoegde waarde van het coachen met paarden. En kom zeker terug met een andere partner`

Willen jullie dit ook samen beleven? Neem gerust contact met ons op! En voel je van harte welkom!

 

Omgang met paarden

 

Tijdens een sessie “omgang met paarden” leert het kind op een leuke en veilige manier kennis te maken met paarden.

Het kind krijgt uitleg over de omgang met het paard, het gedrag en het rijden op het paard.

We werken vanuit de basisprincipes houding en zit, waarbij het kind zich bewust wordt van zichzelf, op een ontspannen manier leert rijden en in vertrouwen leert samenwerken met het paard.

De sessie is individueel, zodat alle aandacht naar het kind en het paard gaat.

Weetje: natuurlijk is het ook mogelijk om op een andere manier bezig te zijn met de pony. B.v. versieren, vlechtjes maken, mooi maken met verfkrijt en glitters , spelletjes doen. Er is veel mogelijk.

Jongeren en volwassenen

Het aanbod “omgang voor paarden” is ook mogelijk voor jongeren en volwassenen.
Of misschien wilt u als ouder ook eens ervaren wat uw kind beleeft op de rug van het paard.
Daarom zijn ook jongeren en volwassenen van harte welkom voor een sessie in “omgang met paarden”. Ook deze sessie bestaat uit:
Het werken vanuit de basisprincipes houding en zit, waarbij je bewust wordt van jezelf en op een ontspannen manier leert rijden en in vertrouwen leert samenwerken met het paard.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op!

Anders Leren met Paarden

 

‘De lesstof die aansluit bij de leerstijl van het kind’

Steeds meer kinderen lopen vast op school.
Leuke, sportieve, sociale, creatieve kinderen die te maken krijgen met faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen en/of gedragsproblemen.
Ondanks extra instructie, bijles en het advies om thuis extra te oefenen, blijven de resultaten achter.
Deze kinderen worden elke schooldag weer geconfronteerd met hun onvermogen omdat de manier waarop de lesstof wordt aangeboden niet past bij hun leerstijl.

Meer informatie over Anders Leren met Paarden? 

Hooggevoelig – Prikkelstorm ®

 

Kort stukje over prikkelstorm